Szabadszállás, Petőfi Sándor Általános Iskola épületenergetika fejlesztése
KEOP-4.9.0/11-2011-0100

SzabadszállásA szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola felújítása 2013. január végére fejeződött be. A korszerűsítés során, amelyre Európai Uniós forrásokból került sor, a mai kor követelményeinek megfelelően építették újjá az iskola épületenergetikai rendszerét. A beruházás több mint 200 millió forintból valósult meg.

 

 

Kunsziget Község Önkormányzati Hivatala és a tornacsarnok energetikai felújítása
KEOP-4.9.0-11-2012-0045

Kunsziget2014. augusztus végére fejeződött be Kunsziget Község Önkormányzati Hivatalának és Tornacsarnokának energetikai felújítása, amely az épületek szigetelésének, fűtés- és melegvíz rendszerének korszerűsítését foglalta magába. Kunsziget Község Önkormányzata a közel 50 millió forintos beruházás 85 százalékát kapta meg európai uniós támogatás formájában az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól. A 15 százalékos önerő részt pedig a Magyar Állam finanszírozta.

 

Esély a szülőknek, lehetőség a gyermekeknek
KMOP-4.5.2-11-2012-0034

Erzsébetváros2Megújult a VII. kerületi Városligeti Bölcsőde, nyolc hónap alatt bővítették, korszerűsítették, hogy Magyarország egyik legmodernebb bölcsődéje születhessen meg 2014 nyarára. Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata 150 millió forintos európai uniós támogatásból és 275 millió forintos önerőből finanszírozta a projektet.

 

 

Hatvan, Kossuth Általános Iskola és 5. sz. Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése
KEOP-5.5.0/A/12-2013-0096

Hatvani_iskolaHatvan Város Önkormányzata a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola és Hatvani 5. sz. Általános Iskola épületenergetikai fejlesztésére közel 223 millió forint összegű pályázati támogatást kapott, amelynek 85 százalékát az Európai Unió Kohéziós Alapja, míg a 15 százalékos önrészt a Magyar Állam finanszírozta. Az európai uniós forrásnak köszönhetően a város olyan környezetbarát és energiatakarékos intézményekkel gazdagodott, amelyek fűtése jóval olcsóbb és hatékonyabb lett.

 

Hatvan, Polgármesteri Hivatal, Varázskapu Óvoda és Gesztenyéskert Óvoda épületenergetikai fejlesztése
KEOP-5.5.0/A/12-2013-0143

Hatvani_oviA közel 171 millió forint összköltségű épületenergetikai fejlesztés keretében nemcsak a Hivatalt, hanem a település két óvodáját is korszerűsítették. A projektet 85 százalékban az Európai Unió Kohéziós Alapja finanszírozta. A Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal, a Hatvani Varázskapu Óvoda és a Hatvani Gesztenyéskert Óvoda hőtechnikai megoldásai nem feleltek meg a modern kor követelményeinek, ezért szükségessé vált a fejlesztésük. Az épületek energetikai felújítását környezetvédelmi szempontok, illetve a költség- és energiahatékonyság figyelembe vételével kezdték meg idén nyáron.

Farádi Óvoda energetikai korszerűsítése
KEOP-5.5.0/A/12-2013-0157

FarádA közel 13 millió forintos beruházás lehetővé tette, hogy a farádi óvoda energetikai rendszerét korszerűsítsék. A projekt során kicserélték a külső nyílászárókat, szigeteléssel látták el az épület homlokzatát és födémét, illetve modern, energiatakarékos kazánt szereltek be. A beruházást 85 százalékban az Európai Unió Kohéziós Alapja, míg 15 százalékban a Magyar Állam finanszírozta.

 

 

Gyarmat, Fürst utcai Óvoda épületenergetikai fejlesztése
KEOP-5.5.0/B/12-2013-0256

GyarmatGyarmat Községi Önkormányzata idén márciusban európai uniós támogatást nyert az Óvoda utcai Aranydió Óvoda épületenergetikai fejlesztésére. A 32 millió forintot meghaladó támogatási összegből korszerűsítették az intézményt, aminek köszönhetően a település egy modern és energiatakarékos óvodával gazdagodott. A munkálatokkal kevesebb, mint három hónap leforgása alatt végeztek.

 

Devecseri művelődési ház (Devecser, Jókai u. 3.) energetikai korszerűsítése
KEOP-5.5.0/B/12-2013-0062

DevecserA devecseri művelődési ház 67,6 millió forint összköltséget meghaladó energetikai korszerűsítése novemberben fejeződött be, így a település egy energiatakarékos és környezetbarát intézménnyel gazdagodott. A korszerűsítés 85 százalékát európai uniós forrásból finanszírozta Devecser Város Önkormányzata.

 

 

Kapuvári óvodák energetikai korszerűsítése
KEOP-5.5.5/A/12-2013-0183

KapuvárEurópai uniós támogatásnak köszönhetően újult meg Kapuváron két óvoda az idén. A 87 millió forintot meghaladó energetikai korszerűsítés 85 százalékát az Európai Unió Kohéziós Alapja, míg a 15 százalékos önrészt a Magyar Állam finanszírozta. A város így energiatakarékos és környezetbarát intézményekkel lett gazdagabb.

 

 

Kiskőrös, Bem Iskola és Petőfi Kollégium épületenergetikai fejlesztése
KEOP-5.5.0/B/12-2013-0321

KiskőrösKiskőrös Város Önkormányzata az elmúlt időszakban több helyi intézmény energetikai korszerűsítését valósította meg európai uniós támogatásból. A Bem József Általános Iskola és a Petőfi Sándor Kollégium épületének hőszigetelésére és nyílászáróinak cseréjére több mint 294 millió forintot kapott a város az Európai Unió Kohéziós Alapjától. A támogatásnak köszönhetően az épületek fűtése energiatakarékos és környezetbarát, míg fenntartásuk gazdaságosabb lett.

 

Nemesvámos középületeinek energetikai korszerűsítése
KEOP-5.5.0/B/12-2013-0222

NemesvámosNemesvámos Község Önkormányzata idén tavasszal támogatást nyert el középületeinek energetikai korszerűsítésére. A projekt bruttó összköltsége meghaladta a 109 millió forintot, amelynek 85 százalékát az Európai Unió Kohéziós Alapja, míg a 15 százalékos önrészt a Magyar Állam finanszírozta. Nemesvámoson 93 millió forintot meghaladó európai uniós támogatásból korszerűsítettek két középületet. A község így olyan komfortos intézményekkel gazdagodott, amelyek fűtése jóval olcsóbb és hatékonyabb lett.

 

A Polgármesteri Hivatal, a Széchenyi Általános Iskola és a Pitypang Óvoda megújuló energia alapú fejlesztése Budakeszin
KMOP-3.3.3-13-2013-0070

BudakesziBudakeszin közel 100 millió forintos európai uniós támogatásból napelemes rendszert építettek ki a Polgármesteri Hivatalban, a Széchenyi Általános Iskolában és a Pitypang Óvodában. A beruházás 2014. augusztus közepén vette kezdetét, és szeptember 18-án a műszaki átadás-átvétellel zárult le. A projektnek köszönhetően a település környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel gazdagodott.

 

Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva az Egri Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégiumban
KEOP-5.5.0/B/12-2013-0398

WignerA 2015 tavaszán kezdődő épületenergetikai fejlesztésnek köszönhetően az egri Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola, Szakiskola és Kollégium szeptember végére jóval gazdaságosabban lesz működtethető, arról nem is beszélve, hogy környezetbarát megoldásokkal, napkollektorokkal is gazdagodik. A korszerűsítést nagy részben európai uniós forrásból finanszírozzák, ugyanis az iskola erre a beruházásra a Kohéziós Alaptól 104 millió forintot meghaladó, vissza nem térítendő támogatást nyert el.

 

Napelemes rendszer kialakítása Lőrinci városban
KEOP-2014-4.10.0/N/14-2014-0268

LőrinciLőrinci Városi Önkormányzata a városháza és a könyvtár napelemes rendszerének kialakítására közel 30 millió forintos európai uniós támogatást nyert. A 30,4 millió forintos beruházásnak köszönhetően a Lőrinci Városháza és a Lőrinci Városi Könyvtár a teljes éves energiafelhasználásának kb. 92 százalékát nyeri majd megújuló energiából. A munkaterület átadásra május 12-én került sor. A kivitelezéssel június végére végeztek a szakemberek, így már idén nyártól az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel gazdagodott a település.

 

Nemesvámos község középületei fotovoltaikus rendszereinek kialakítása
KEOP-2014-4.10.0/N/14-2014-0172

Nemesvámos2Nemesvámoson a községháza és az általános iskola épületét 18,5 millió forintot meghaladó európai uniós (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatásból napelemes rendszerrel szerelték fel. A 21 millió forintot meghaladó beruházásnak köszönhetően az említett két közintézmény a teljes éves energiafelhasználásának mintegy 90 százalékát nyeri megújuló energiából. A munkaterület átadásra május elején került sor. A kivitelezéssel egy hónap alatt végeztek a szakemberek, 2015. május végére elkészültek a munkálatokkal.

 

Napelemes rendszer telepítése Kisköre középületeire
KEOP-2014-4.10.0/N/14-2014-0052

Kisköre Városi Önkormányzat a városháza és a könyvtár napelemes rendszerének kialakítására közel 21 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza, a nem elszámolható költségeket azonban az önkormányzatnak önerőből kellett előteremtenie. A 21,2 millió forintos beruházásnak köszönhetően a Kiskörei Városháza és Városi Könyvtár a teljes éves energiafelhasználásának kb. 94,5 százalékát nyeri majd megújuló energiából. A munkaterület átadásra 2015. május 19-én került sor.

 

Kapuvári Polgármesteri Hivatal épületének épületenergetikai fejlesztése
KEOP-2014-4.10.0/N/14-2014-0030

Kapuvár2Kapuvár Városi Önkormányzata polgármesteri hivatalának megújuló energia alapú fejlesztésének elszámolható költségeire 100%-os európai uniós támogatást nyert, míg a nem elszámolható költségeket önerőből finanszírozza. Ez azt jelenti, hogy a 22 millió forintot meghaladó, az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól kapott támogatásból napelemes rendszerrel szerelik fel az épületet. A 27,4 millió forintos beruházásnak köszönhetően a polgármesteri hivatal a teljes éves energiafelhasználásának kb. 40 százalékát nyeri majd megújuló energiából.